Германският Сноудън разобличи слугинажа на западните медии !

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
viali69

Германският Сноудън разобличи слугинажа на западните медии !

Мнениеот viali69 » 28 окт 2014 20:38

[center]Удо Улфкоте разкрива как се прави блестяща кариера чрез сътрудничество със спецслужбите, възхвала на САЩ и плюене по Русия[/center]

[center]Изображение[/center]
[center]Удо Улфкоте и неговата книга "Продажните журналисти"[/center]

http://www.blitz.bg/news/article/298887

"Един от най-известните журналисти в Германия Удо Улфкоте, когото наричат немският Сноудън, нанесе тежък удар по репутацията на западните медии. В новата си книга "Продажните журналисти", той разказва как се фабрикуват информациите. „Публикувах от свое име материали, написани от агенти на ЦРУ и други служби, най-вече от германските тайни служби”, свидетелства журналистът, пред RT.„Един прекрасен ден агентите от BND (германската Федералната служба за разузнаване) дойдоха при мен в кабинета ми във в. Frankfurter Allgemeine във Франкфурт. Те поискаха от мен да напиша статия за Либия и Муамар Кадафи… Дадоха ми цялата необходима секретна информация и ме накараха да сложа името си под статията”, сподели журналистът.

В тази статия пишело, че Кадафи се опитва да построи тайно завод за изработване на химическо оръжие. Историята се разнесла из всички световни медии буквално за броени дни. Улфкоте склонил да се подпише под фалшифката след като бил заплашен с уволнение от редакцията на Frankfurter Allgemeine Zeitung, най-авторитентото издание на ВАЦ, където той работел от 17 години.

След тази публикация ислямистите обивили награда за главата му. Заплашена със смърт е и съпругата му, а Удо изкарал 3 инфаркта.

"Свободата на словото в Германия е симулация, а кариерата е резултат от сътрудничество със спецслужбите", пише Улфкоте в книгата си, в която има списък на журналистите, поддържащи тесни връзки с ЦРУ и BND. "Всички те заемат ръководни длъжности и много бързо са изкачили кариерната стълба", отбелязва авторът.

Ако отворим днес страниците на произволен европейски вестник или списание, ще попаднем на десетки статии за това, колко добре се живее в Щатите. Дали това обаче е точно така, пита се германският журналист Удо Улфкоте.

„Аз вършех погрешни неща. Правех го, за да манипулирам хората. Това беше истинска пропаганда. Моите колеги също се занимават с подобни работи, защото са им платили. Става дума не само за журналистите в Германия, но и в цяла Европа”, заяви Улфкоте.

„Станах дори почетен гражданин на Оклахома, защото пишех статии, одобряващи политиката на САЩ. Подкрепяха ме агенти от ЦРУ, а аз им помогнах в няколко случая, в които без моята журналистическа помощ те просто биха се опозорили”, казва още журналистът пред RT.

"На този принцип работят всички големи немски СМИ. Под диктовка в Der Spiegel се появява статия без доказателства, че опълченците са свалили малайзийския Боинг. Но нито там, нито по телевизиите или в други вестници ще видите информации за разстрелите на мирни жители в Донбас, за артилерийския обстрел с касетъчни снаряди и фосфорни бомби. Това е защото няма поръчка от различни трансатлантически проамерикански организации като Aspen Institute, "Атлантический мост", German Marshall Fund of the United States - те са толкова много", обяснява Улфкоте.

Като благодарност за лоялността журналистът получава от тях гарантиран достъп до висши политици и милиардери, с които прави "ексклузивни удари", за които получава колосални хонорари. Това са хора, които не живеят на една заплата. Може ли един журналист да си позволи вила в Тоскана или във френския Прованс, допълва той.

Въпреки, че в централните немски медии е нямало каквито и да било информации за скандалния бестселър, вече са продадени над 50 000 бройки от него. Нямало е и нито един опит да бъдат оспорени в съда изнесените от Удо Улфкоте позорни факти.
"
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

ivailo1403
Контакти:

Re: Германският Сноудън разобличи слугинажа на западните медии !

Мнениеот ivailo1403 » 28 окт 2014 21:01

Слава Богу, че се намират добросъвестни хора и в еврогейския съюз.

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 28 окт 2014 21:01

В Россия, стига да си християнин и некриминално проявен, можеш да постигнеш всичко. Освен хомосексуализъм - това е строго наказуемо.
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
hristov25
Местоположение: Една дъжава наречена България. Единствена на света.

Мнениеот hristov25 » 28 окт 2014 21:07

Не е нужно да използваш ракети и автомати, за да водиш война с цел постигане на някаква изгода. Примери бол. Лошото е, че всеки промит мозък е равен на камикадзе.
Една страна ,един народ. България силна като лъв ,вечна както Христо Ботев и Васил Левски!
Офтопик:
[center]Червена кръв гори в нашите тела, защото пеем на уста Само ЦСКА!!!
Image[/center]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 28 окт 2014 21:07

А как е в Русия:
Анна Степановна Политковская (нейните родителите са украинци) е руска журналистка и защитник на човешките права, известна със своята критична позиция към политиката на президента Владимир Путин, както и със своите военни кореспонденции от Чечня и Северен Кавказ, които разказват как руските военни се държат с мирното население там. Написала е книгите „Една мръсна война: Един руски репортер в Чечня”, „Русия на Путин” и „Руски дневник”. В книгата си „Русия на Путин” тя обяснява защо не го харесва: „За цинизм. За расизм. За бесконечную войну. За ложь. За газ в «Норд-Осте». За трупы невинно убиенных, сопровождающие весь его первый срок. Трупы, которых могло и не быть.” На 7 октомври (рождения ден на Владимир Путин) 2006 г. тя е застреляна в асансьора пред апартамента, в който живее. Нейното убийство предизвиква силни реакции в цял свят... 8-)
Но може и така:
Депутатът от Законодателното събрание на Санкт Петербург Виталий Милонов предложи името на строящия се стадион в града да е „Путин Арена“, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от Gong.bg. Инициативата си депутатът изразява с писмо до губернатора на града Георги Полтавченко. В писмото Милонов коментира, че Путин е направил много за развитието на руския спорт. Депутатът напомня, че благодарение на усилията на президента в Сочи се проведе зимна Олимпиада, която стана „най-добрата в историята на Игрите“, а руските спортисти заеха първото място в класацията по медали. По мнението на Милонов, ако стадионът бъде наречен „Путин Арена“, то той ще стане „паметник на епохата, която преживява Русия, въплъщаваща символа на духа на времето на съвременна Русия“... :lol: :lol: :lol:

http://nova.bg/2014/%D1%81%D0%BF%D0%BE% ... %B4%D0%B0/
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 28 окт 2014 21:20

Западните медии що мълчат за Боинга, три месеца ли минаха, или четири...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 28 окт 2014 21:25

Captain Stottlemeyer написа:А как е в Русия:
Анна Степановна Политковская (нейните родителите са украинци) е руска журналистка и защитник на човешките права, известна със своята критична позиция към политиката на президента Владимир Путин, както и със своите военни кореспонденции от Чечня и Северен Кавказ, които разказват как руските военни се държат с мирното население там. Написала е книгите „Една мръсна война: Един руски репортер в Чечня”, „Русия на Путин” и „Руски дневник”. В книгата си „Русия на Путин” тя обяснява защо не го харесва: „За цинизм. За расизм. За бесконечную войну. За ложь. За газ в «Норд-Осте». За трупы невинно убиенных, сопровождающие весь его первый срок. Трупы, которых могло и не быть.” На 7 октомври (рождения ден на Владимир Путин) 2006 г. тя е застреляна в асансьора пред апартамента, в който живее. Нейното убийство предизвиква силни реакции в цял свят... 8-)
Но може и така:
Депутатът от Законодателното събрание на Санкт Петербург Виталий Милонов предложи името на строящия се стадион в града да е „Путин Арена“, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от Gong.bg. Инициативата си депутатът изразява с писмо до губернатора на града Георги Полтавченко. В писмото Милонов коментира, че Путин е направил много за развитието на руския спорт. Депутатът напомня, че благодарение на усилията на президента в Сочи се проведе зимна Олимпиада, която стана „най-добрата в историята на Игрите“, а руските спортисти заеха първото място в класацията по медали. По мнението на Милонов, ако стадионът бъде наречен „Путин Арена“, то той ще стане „паметник на епохата, която преживява Русия, въплъщаваща символа на духа на времето на съвременна Русия“... :lol: :lol: :lol:

http://nova.bg/2014/%D1%81%D0%BF%D0%BE% ... %B4%D0%B0/

За там знаем, че са лошите на света. Кажи сега за осирането на добрите.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 28 окт 2014 21:31

fcb_bg написа:...За там знаем, че са лошите на света. Кажи сега за осирането на добрите.

Ами позицията на „германския Сноудън” - разобличителя (който си е мълчал, когато е ял вурстовете), много ми напомня вица за онзи руснак, който попълвал въпросника за членство в КПСС и трябвало да отговори на въпроса „Пиете ли?” Замислил се мужикът: „Ами сега? Ако напиша, че пия – няма да ме приемат. Ако напиша, че не пия – няма да ми повярват.” Мислил, мислил и накрая написал: „Пия, обаче с отвращение!”... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 28 окт 2014 21:41

Captain Stottlemeyer написа:
fcb_bg написа:...За там знаем, че са лошите на света. Кажи сега за осирането на добрите.

Ами позицията на „германския Сноудън” - разобличителя (който си е мълчал, когато е ял вурстовете), много ми напомня вица за онзи руснак, който попълвал въпросника за членство в КПСС и трябвало да отговори на въпроса „Пиете ли?” Замислил се мужикът: „Ами сега? Ако напиша, че пия – няма да ме приемат. Ако напиша, че не пия – няма да ми повярват.” Мислил, мислил и накрая написал: „Пия, обаче с отвращение!”... 8-)

Въртя, сука, пак към руснаците го засука. :lol:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 28 окт 2014 22:26

sin4ec написа:Западните медии що мълчат за Боинга, три месеца ли минаха, или четири...

Всъщност доколкото помня направиха плах опит да кажат, че все пак е доказан факт, че Боинг-а е свален от сепаратисти с Бук, който са откраднали от украинската армия. Но не се вдигна толкоз вой, май го казаха колкото да не заспят.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Върни се в “Свободна зона”