PFC Litex,
Естествено,че НЕ може!!
Национален стадион в Пловдив!
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- modor
- Контакти:
Re: Национален стадион в Пловдив!
Абе ние стадион на ниво в България няма да видиме още 10 години................А пък вие продължавайте да си спорите.
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.
Станимир Стоилов.
И за да подплатя думите си с ФАКТИ, ще дам и пример.
KAYSERI - Kadir Has Stadı (32,864)
Направен от отборите на Кайзериспор и Кайзериерчиес.
Стойност на проекта:
Construction cost 68,000,000 TL
10 тур. лири = 9.34лв.
Което излиза около 30 милиона евро.

Видео клип ревю на стадиона в завършен вид
cska_90 някакъв коментар?
Първата снимка е от мач на националите на Турция не помня с кой беше, мача завърши 4:2 за Турция.
Град Кайзери е доста далече и от Анкара и от Истанбул.
KAYSERI - Kadir Has Stadı (32,864)
Направен от отборите на Кайзериспор и Кайзериерчиес.
Стойност на проекта:
Construction cost 68,000,000 TL
10 тур. лири = 9.34лв.
Което излиза около 30 милиона евро.

Видео клип ревю на стадиона в завършен вид
cska_90 някакъв коментар?
Първата снимка е от мач на националите на Турция не помня с кой беше, мача завърши 4:2 за Турция.
Град Кайзери е доста далече и от Анкара и от Истанбул.

Qu1cky написа:Blue_Lion написа:P.S. ЗА 300-400 млн. евро можем да постройм стадион Раковски,Армията и т.н. ! Националния ще глътне поне двойно
пичове отчайвам се от вас за стадион двойно повече от 300-400 млн. вие сте се напушили ?!?!?!![]()
![]()
![]()
Венци Стефанов даже каза за 5 милиона

Последна промяна от Blue_Lion на 10 мар 2010 16:56, променено общо 1 път.

Ако правите съпоставки с Италия, там Олимпииски (Национален) стадион има не само в Рим а и в Торино, да не говорим че стадиона в Милано е общински. В Англия има Уембли но също така и в Уелс, който въпреки че е технически в друга държава се смята за Национален.
Нищо лошо да се построи нов, отговарящ на новите Европеиски изисквания стадион в Пловдив на местото на Голямата Къща. Най-малкото там инфраструктурата е "вълшебна" за подобно начинание (изключвам ЖП линията разбира се, но това се решава лесно с подлеза).
Много от вас не си спомнят но аз съм израсъл гледайки мачовете на Юношеските Национални отбори само в Пловдив. Тогава ставаха празници не само защото отборите бяха добри. Няма лошо в Пловдив да има лицензиран "Национален" стадион, които да приюти поне младите
Нищо лошо да се построи нов, отговарящ на новите Европеиски изисквания стадион в Пловдив на местото на Голямата Къща. Най-малкото там инфраструктурата е "вълшебна" за подобно начинание (изключвам ЖП линията разбира се, но това се решава лесно с подлеза).
Много от вас не си спомнят но аз съм израсъл гледайки мачовете на Юношеските Национални отбори само в Пловдив. Тогава ставаха празници не само защото отборите бяха добри. Няма лошо в Пловдив да има лицензиран "Национален" стадион, които да приюти поне младите

batbore написа:Ако правите съпоставки с Италия, там Олимпииски (Национален) стадион има не само в Рим а и в Торино, да не говорим че стадиона в Милано е общински. В Англия има Уембли но също така и в Уелс, който въпреки че е технически в друга държава се смята за Национален.
За това съм съгласен !

Ето и моя пример:
осителят на купата на УЕФА Шахтьор (Донецк) вече има нов стадион, след като снощи официално бе открит новопостроеният "Донбас Арена". Съоръжението ще е един от домакините на мачове от европейското първенство през 2012 година.
На тържествената церемония присъстваха президентът на Украйна Виктор Юшченко, премиерът Юлия Тимошенко, много политици и официални гости от страната. Новото съоръжение и площите около него струват около 400 милиона долара.

осителят на купата на УЕФА Шахтьор (Донецк) вече има нов стадион, след като снощи официално бе открит новопостроеният "Донбас Арена". Съоръжението ще е един от домакините на мачове от европейското първенство през 2012 година.
На тържествената церемония присъстваха президентът на Украйна Виктор Юшченко, премиерът Юлия Тимошенко, много политици и официални гости от страната. Новото съоръжение и площите около него струват около 400 милиона долара.

quote="cska_90"]
Така-в Италия-националния отбор не играе само в Рим -нали-даже рядко играе там-така че не го броя за национален стадион!!Германия също не играе само в Берлин!!!
Турция и Русия -ОК!!
Просто няма смисъл да се дават толкова пари за стадион,на който ще има 3-4 мача-поне аз така мисля!Безсмилено е Павка!!Какво им пречи да игратя на Армията или Герена-като се построят евентуално новите!!!Както правят Италия,Испания,Португалия![/quote]
Аз не казвам кой къде играе,а казвам,че и там има стадиони с национален статут ! Аз също смятам,че националите не трябва да играят само в София,но основно да си играят мачовете тук
Blue_Lion написа:cska_90 написа:Blue_Lion написа:Аз съм "ЗА" да се построй градски стадион в Пловдив т.е. вече има,но да се бутне и да се направи наново и да е двуетажен! Нека се ползва от Ботев и от Локото,пък вече като могат,да си построят хубави стадиони ! Също така,може да се направят и градски стадиони в Бургас и Варна,това ще е добре за развитието на футбола в страната и със сигурност ще привлече интереса на младите да тренират ! На тези стадиони някой мачове като контроли или не толкова важни срещи на Националния ни отбор,могат да се играят там ! Примерно в Румъния някой мачове се играят в Констанца ! Но,аз лично смятам,че Националния ни стадион трябва да си е в София ! Все пак,това е столицата ! Най-малкото,базата на Националите се строй в София и къв е смисъла да тренираш 5 дена в София и после 1 ден да пътуваш до майната сиА това,че Софиянци не пълним стадиона е,не защото не сме футболен град или не обичаме футбола,а защото футбола ни е трагичен и за кво да давам 5-10 или 15 лв,да зъзна като куче и да си съдера гърлото,при положение,че шепа лигльовци в бели фланелки и зелени гащета се гаврят с името "България"
Като имаме първенство и качествен футбол,тогава ще пълним стадионите ! Много хора се бъзикат с това,че ЛЕВСКИ и ЦСКА не си пълнят стадионите - ми аз да попитам,има ли отбор в България който на всеки мач да си пълни стадиона ?! Има ли стадиони в България ?! Имаме ли някакво първенство- ми НЕ
Тогава кво говорим ?! Тая идея със Национален стадион на който нашите да си играят мачовете в Пловдив няма да се осъществи според мен
И няма смисъл!!Това животно -национален стадион-е излишно харчене на пари,които могат да се използват за друго!!!В Германия,Италия,Испания,Португалия да не би да имат НАЦИОНАЛЕН СТАДИОН????? Не им трябва!!!
Най-добре един мач на Армията,друг на Герена,после във Варна и така!!!
Бъркаш,Olympico е националния или ако искаш Олимпийския стадион на Италия ! Това,че там играят Lazio и Roma е друг въпрос ! В Атина,само Olympiakos имат стадион,AEK и PAO си плащат за да играят на Националния стадион (т.е. Олимпийския) ! Olympiastadion в Берлин според теб с какъв статут е ? В Лисабон и Мадрид стадионите са по 60 000 и отгоре..за кво им е национален стадион и са от най-висока класаВъв Франция - Stade de France е националния ! В Турция - Kemal Ataturk ; В Русия - Лужники
Така,че националния стадион не е измислен в България и според мен,трябва да има ! Да се ползва за концерти,за мачове и за други видове спортове ! Клубните стадиони според мен трябва да са само за футбол и да играят само клубовете на тях !
P.S. ЗА 300-400 млн. евро можем да постройм стадион Раковски,Армията и т.н. ! Националния ще глътне поне двойно
Така-в Италия-националния отбор не играе само в Рим -нали-даже рядко играе там-така че не го броя за национален стадион!!Германия също не играе само в Берлин!!!
Турция и Русия -ОК!!
Просто няма смисъл да се дават толкова пари за стадион,на който ще има 3-4 мача-поне аз така мисля!Безсмилено е Павка!!Какво им пречи да игратя на Армията или Герена-като се построят евентуално новите!!!Както правят Италия,Испания,Португалия![/quote]
Аз не казвам кой къде играе,а казвам,че и там има стадиони с национален статут ! Аз също смятам,че националите не трябва да играят само в София,но основно да си играят мачовете тук

cska_90 написа:Ето и моя пример:
Колко места е ? Иначе такъв в България няма да видим скоро...

Върни се в “Футбол - България”