Национален стадион в Пловдив!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Re: Национален стадион в Пловдив!

Мнениеот cska_90 » 10 мар 2010 16:49

PFC Litex,

Естествено,че НЕ може!!
Изображение

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 10 мар 2010 16:52

Абе ние стадион на ниво в България няма да видиме още 10 години................А пък вие продължавайте да си спорите.
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 10 мар 2010 16:54

И за да подплатя думите си с ФАКТИ, ще дам и пример.

KAYSERI - Kadir Has Stadı (32,864)
Направен от отборите на Кайзериспор и Кайзериерчиес.
Стойност на проекта:
Construction cost 68,000,000 TL
10 тур. лири = 9.34лв.
Което излиза около 30 милиона евро.

Изображение Изображение

Видео клип ревю на стадиона в завършен вид

cska_90 някакъв коментар?
Първата снимка е от мач на националите на Турция не помня с кой беше, мача завърши 4:2 за Турция.

Град Кайзери е доста далече и от Анкара и от Истанбул.
Изображение

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 10 мар 2010 16:55

Qu1cky написа:
Blue_Lion написа:P.S. ЗА 300-400 млн. евро можем да постройм стадион Раковски,Армията и т.н. ! Националния ще глътне поне двойно ;)

пичове отчайвам се от вас за стадион двойно повече от 300-400 млн. вие сте се напушили ?!?!?! :mrgreen: :) :geek: :shock:

Венци Стефанов даже каза за 5 милиона :lol: Айде моля те,обясни на нас,невежите колко ще глътне един клубен модерен стадион за 30 000 души ? Изготвянето на проект,събарянето на стария стадион,магазините,игрищата около него,седалките,осветлението,VIP-зоните,паркингите,камерите,Кетъринг,ресторанти,фитнес и СПА център,зала за пресконференций,тревно покритие,оградите около стадиона,тоалетните и т.н. който да отговарят на изискванията на УЕФА за Шампионска Лига ? Само да ти кажа,че стадиона на Red Bull е около 375 милиона ;) Разбира се,в България надали ще се построят такива стадиони,но Батков говореше да изгради Раковски наново за около 120 млн. евро !
Последна промяна от Blue_Lion на 10 мар 2010 16:56, променено общо 1 път.
Изображение

batbore
Контакти:

Мнениеот batbore » 10 мар 2010 16:56

Ако правите съпоставки с Италия, там Олимпииски (Национален) стадион има не само в Рим а и в Торино, да не говорим че стадиона в Милано е общински. В Англия има Уембли но също така и в Уелс, който въпреки че е технически в друга държава се смята за Национален.

Нищо лошо да се построи нов, отговарящ на новите Европеиски изисквания стадион в Пловдив на местото на Голямата Къща. Най-малкото там инфраструктурата е "вълшебна" за подобно начинание (изключвам ЖП линията разбира се, но това се решава лесно с подлеза).

Много от вас не си спомнят но аз съм израсъл гледайки мачовете на Юношеските Национални отбори само в Пловдив. Тогава ставаха празници не само защото отборите бяха добри. Няма лошо в Пловдив да има лицензиран "Национален" стадион, които да приюти поне младите :roll:

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 10 мар 2010 16:57

batbore написа:Ако правите съпоставки с Италия, там Олимпииски (Национален) стадион има не само в Рим а и в Торино, да не говорим че стадиона в Милано е общински. В Англия има Уембли но също така и в Уелс, който въпреки че е технически в друга държава се смята за Национален.

Нищо лошо да се построи нов, отговарящ на новите Европеиски изисквания стадион в Пловдив на местото на Голямата Къща. Най-малкото там инфраструктурата е "вълшебна" за подобно начинание (изключвам ЖП линията разбира се, но това се решава лесно с подлеза).

Много от вас не си спомнят но аз съм израсъл гледайки мачовете на Юношеските Национални отбори само в Пловдив. Тогава ставаха празници не само защото отборите бяха добри. Няма лошо в Пловдив да има лицензиран "Национален" стадион, които да приюти поне младите :roll:

За това съм съгласен !
Изображение

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 10 мар 2010 16:58

Ето и моя пример:

осителят на купата на УЕФА Шахтьор (Донецк) вече има нов стадион, след като снощи официално бе открит новопостроеният "Донбас Арена". Съоръжението ще е един от домакините на мачове от европейското първенство през 2012 година.

На тържествената церемония присъстваха президентът на Украйна Виктор Юшченко, премиерът Юлия Тимошенко, много политици и официални гости от страната. Новото съоръжение и площите около него струват около 400 милиона долара.

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 10 мар 2010 16:58

quote="cska_90"]
Blue_Lion написа:
cska_90 написа:
Blue_Lion написа:Аз съм "ЗА" да се построй градски стадион в Пловдив т.е. вече има,но да се бутне и да се направи наново и да е двуетажен! Нека се ползва от Ботев и от Локото,пък вече като могат,да си построят хубави стадиони ! Също така,може да се направят и градски стадиони в Бургас и Варна,това ще е добре за развитието на футбола в страната и със сигурност ще привлече интереса на младите да тренират ! На тези стадиони някой мачове като контроли или не толкова важни срещи на Националния ни отбор,могат да се играят там ! Примерно в Румъния някой мачове се играят в Констанца ! Но,аз лично смятам,че Националния ни стадион трябва да си е в София ! Все пак,това е столицата ! Най-малкото,базата на Националите се строй в София и къв е смисъла да тренираш 5 дена в София и после 1 ден да пътуваш до майната си ;) А това,че Софиянци не пълним стадиона е,не защото не сме футболен град или не обичаме футбола,а защото футбола ни е трагичен и за кво да давам 5-10 или 15 лв,да зъзна като куче и да си съдера гърлото,при положение,че шепа лигльовци в бели фланелки и зелени гащета се гаврят с името "България" :!: Като имаме първенство и качествен футбол,тогава ще пълним стадионите ! Много хора се бъзикат с това,че ЛЕВСКИ и ЦСКА не си пълнят стадионите - ми аз да попитам,има ли отбор в България който на всеки мач да си пълни стадиона ?! Има ли стадиони в България ?! Имаме ли някакво първенство- ми НЕ :!: Тогава кво говорим ?! Тая идея със Национален стадион на който нашите да си играят мачовете в Пловдив няма да се осъществи според мен ;)

И няма смисъл!!Това животно -национален стадион-е излишно харчене на пари,които могат да се използват за друго!!!В Германия,Италия,Испания,Португалия да не би да имат НАЦИОНАЛЕН СТАДИОН????? Не им трябва!!!
Най-добре един мач на Армията,друг на Герена,после във Варна и така!!!

Бъркаш,Olympico е националния или ако искаш Олимпийския стадион на Италия ! Това,че там играят Lazio и Roma е друг въпрос ! В Атина,само Olympiakos имат стадион,AEK и PAO си плащат за да играят на Националния стадион (т.е. Олимпийския) ! Olympiastadion в Берлин според теб с какъв статут е ? В Лисабон и Мадрид стадионите са по 60 000 и отгоре..за кво им е национален стадион и са от най-висока класа ;) Във Франция - Stade de France е националния ! В Турция - Kemal Ataturk ; В Русия - Лужники ;) Така,че националния стадион не е измислен в България и според мен,трябва да има ! Да се ползва за концерти,за мачове и за други видове спортове ! Клубните стадиони според мен трябва да са само за футбол и да играят само клубовете на тях !

P.S. ЗА 300-400 млн. евро можем да постройм стадион Раковски,Армията и т.н. ! Националния ще глътне поне двойно ;)

Така-в Италия-националния отбор не играе само в Рим -нали-даже рядко играе там-така че не го броя за национален стадион!!Германия също не играе само в Берлин!!!
Турция и Русия -ОК!!
Просто няма смисъл да се дават толкова пари за стадион,на който ще има 3-4 мача-поне аз така мисля!Безсмилено е Павка!!Какво им пречи да игратя на Армията или Герена-като се построят евентуално новите!!!Както правят Италия,Испания,Португалия![/quote]

Аз не казвам кой къде играе,а казвам,че и там има стадиони с национален статут ! Аз също смятам,че националите не трябва да играят само в София,но основно да си играят мачовете тук ;)
Изображение

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 10 мар 2010 17:00

cska_90 написа:Ето и моя пример:

осителят на купата на УЕФА Шахтьор (Донецк) вече има нов стадион, след като снощи официално бе открит новопостроеният "Донбас Арена". Съоръжението ще е един от домакините на мачове от европейското първенство през 2012 година.

На тържествената церемония присъстваха президентът на Украйна Виктор Юшченко, премиерът Юлия Тимошенко, много политици и официални гости от страната. Новото съоръжение и площите около него струват около 400 милиона долара.

Изображение

Колко места е ? Иначе такъв в България няма да видим скоро...
Изображение

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 10 мар 2010 17:01

Павка-мисля,че е с капацитет 50 000!!Малко повече от нашия!!
Изображение

Върни се в “Футбол - България”