Бившият световен шампион Жак Вилньов смята, че стюардите на състезанията трябва да са по-снизходителни към пилотите и да не накъсват надпреварата с наказания за най-малкото провинение. Според Жак, пример за прекалено строго съдийство е наказанието на Люис Хамилтън в Монако, заради инцидента му с Фелипе Маса. Освен това, пилоти, които сами провалят шансовете си за по-добро класиране, както Люис при катастрофата му с Пастор Малдонадо:
"Всички обвиниха Хамилтън в Монако за катастрофата на Маса, а никой не забеляза, че бразилецът бе виновен. Ето затова не трябва да се наказва агресивното пилотиране, случилото се с Малдонадо бе неприятен инцидент, но не беше нарочно. Просто беше глупава грешка, а такива в състезанията има много. Следващият път не Пастор, а Люис може да отпадне така. Не бива да се наказват такива неща. Нека пилотите се състезават поможеду си, а не да се притесняват кой кога ще изпревари и какво наказание ще получи за това.", сподели той.
http://formula1.sportal.bg/news.php?id=12691
Ето, че не само аз смятам, че Луйс бе невинен. И докато за мен може да се приеме, че съм пристрастен и един световен шампион като Вилньов ли ще е пристрастен? Той нито е карал за Макларън, нито нищо! А да се каже, че той няма опит и не разбира е смешно...
Но най-важното е самото послание на Жак - крайно време е да оставят пилотите да карат както могат, а не да ги наказват за най-малкият контакт...