Фен тема: Любослав Пенев

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Фен тема: Любослав Пенев

Мнениеот ogrizko » 27 фев 2012 11:36

Колкото повече следя изявите на Любо Пенев, толкова повече започва да ме кефи тоя човек. Сериозно си мисля, че ако някой може да измъкне националния отбор от ла*ната, това ще е именно той. Доста нетрадиционно мисли, което е изключително добре. Личи си, че има доста нови идеи и правилни разбирания. Изглежда сякаш има наистина амбицията да промени нещо, а не просто е приел работата като вид хранилка. Харесва ми, че за контролните мачове изпробва нови играчи... а не да вика постоянно Мартин и Стилян, които е ясно какво могат. Нали целта на проверките е да се пробват нови неща и нови играчи. А досега контролите винаги са ми изглеждали като официални мачове, или поне футболистите играещи в тях. И е нормално да нямат толкова мотивация, както сега предполагам тия дето са повикани и ще играят срещу Унгария... защото ще искат да покажат, че имат място в националния отбор. Също много ми хареса, че вика повече играчи за лагера преди контролата. Макар и някои да отпадат за самата контрола, то така човека ще има много по-широк поглед върху футболистите и ще има винаги резервен вариант. Хубаво е и че е решил да записва тренировките с камера, така няма да има скатавки, а пък и едва ли може да обхване всичко с поглед. Доста съм впечатлен и пожелавам на Любо Пенев да ни върне сред най-силните отбори и да усетим отново тръпката на световните и европейски първенства :mrgreen: :mrgreen:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Re: Фен тема: Любослав Пенев

Мнениеот ogrizko » 27 фев 2012 11:37

Любо Пенев готви отбора за нова схема и различна игра
Ивайло Йовчев / 27 февруари 2012 10:39

Селекционерът на България Любослав Пенев сподели, че отборът ще се изправи срещу Унгария с нова схема и ще играе по различен начин. „Трикольорите“ заминаха тази сутрин за предстоящата приятелска среща в Гьор, която ще се проведе на 29 февруари.

„С прекрасно настроение заминаваме, момчетата са доволни и радостни, а аз съм още по-доволен, защото за тези два дена и половина свършихме много добра работа. Доволен съм от отношението, което видях за тези 5 тренировки“, каза наставникът.

„Искам да видя първо поведението на футболистите по време на мач, дали ще реализират това, което тренирахме. Важно е резултатът да се покаже по време на мача. Ще търсим победата, не се отказвам и от символичните 3 точки. Искам да изградим стил и отборът да бъде подготвен за всеки мач.“

„Малко са ми контролите, но в националния отбор се работи така. Трябва да ги наваксвам в малкото дни, които имаме, ще ги затрупвам с информация, както на теория, така и на практика“, добави още на Летище София Любо Пенев.

„Унгария играе в познатата схема 4-4-2, поне в последните мачове, но имаме доста информация за съперника.“

„Схемата ни е променена, остава да продължим да я тренираме, но няма да играем по един и същи начин. Ще имаме една, две или три тактически постройки. Имаме право в контролата на 5+1 смени, едната е на вратаря, така ще видим“, завърши селекционерът на България.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 27 фев 2012 11:38

Пенев заснема тренировките на националния отбор
24 февруари 2012 13:15

Предстоящите пет тренировки на националния отбор на България ще бъдат заснети. Това обяви селекционерът Любослав Пенев по време на днешната пресконференция в Правец преди контролата с Унгария в сряда.

Днес Пенев ще проведе първото си занимание като треньор на националите.

„Тези пет тренировки ще бъдат заснети. Не исках да го разкривам, но ето. Така или иначе камерата ще се види. Някой може да каже – това го направих много добре, но телевизорът не лъже, може да се окаже – оп, не е толкова добре. Или пък обратния случай. Всеки може да бъде поздравен, ако се справи добре“, обясни Любо Пенев.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 27 фев 2012 11:40

Любослав Пенев: Може да е малко, но ще отлепя ютията от дъното
24 февруари 2012 13:47

Селекционерът на националния отбор на България по футбол Любослав Пенев е сигурен, че предстоящата работа ще даде резултат и „ще отлепи ютията от дъното“. Това сподели спецът по време на пресконференцията преди контролата с Унгария в сряда.

Той заяви, че благото на представителния тим зависи не само от него, но от всички в щаба му, футболистите, президента на БФС, както и от самите журналисти.

Пенев добави, че не бива да се очакват светкавични резултати, те ще дойдат, но с постепенно, с много работа. Наставникът допълни, че все още е много рано националният отбор да бъде сравняван с големите, като Испания и Германия.

Треньорът говори за избраниците си за предстоящата контрола, като сподели, че изисква от тях пълно отдаване на отбора, независимо, че става дума за контролен мач. Той каза още, че освен сработване на отбора и резултат срещу Унгарците. Пенев за пореден път заяви, че иска изграждането на колектив. Спецът каза, че в днешно време е нормално човек „да изпие една чаша вино, или една бира“, но „всичко трябва да е дозирано“.

Пенев заяви, че футболистите ще бъдат абсолютно наясно с това какво да очакват, като цялата информация ще им бъде представена в програма.

Ето какво сподели Пенев:

Предстоят ни три дни работа в Правец. Това са пет тренировки. В понеделник пътуваме, две тренировки и в сряда играем с Унгария. В Унгария ще се присъединят, така наречените чужденци.

Колкото повече тренировки имаме, толкова по-добре ще играем. Ще се опитам максимално да работя с футболисти – за да може те да ме опознаят, а така и аз тях.

Нека се събере тази група, която съм определил за мача. Не ме интересува кой ще носи лентата. Трябват ми мъжки момчетата, изключителна дисциплина в лагер сборовете. Това което съм правил в клубните отбори, това ще правя и тук, защото е донесло резултати.

От никой не се отказвам. Това го казах и преди. Ще разчитам на всичките футболисти, но сега не мога да кажа, кой ще викна за мача с Холандия и още една контрола. Някои ще отпаднат, други нови ще бъдат повикани.

Нека не се сравняваме с Германия и големите отбори. Засега по-скромничко, работливо, нещата ще се получат.

Аз футболистите ги разделям на можещи и не можещи. Но около младите трябва да има опит. За да може да се предаде щафетата. По опитните трябва да подадат ръка на по-мъничките, които скоро ще станат неизменни титуляри. Групата няма да е много голяма, но днес започвам да си правя изчисления, и да наблюдавам как се развиват играчите през оставащите седем месеца до първия официален мач.

Мислим само за националния отбор. Контролна среща – окей, но ще търся и добър резултат. Това е победа.

Никой да не очаква светкавични резултати, стъпка по стъпка, нещата ще се получат.

Професионално аз съм нов за тях, те са нови за мен, сега поставяме началото на нашата работа, мога да поставя границата, кога работим и кога не работим, кога е работното време. В програмата е написано дали да се пие кафе, дали да се спи. Изисквам това, което изисква нашата работа. Няма да искам от тях нещо, което не могат да направят. Ако не можеш да правиш задна ножица, няма да те карам.

Но ако не ги ръчкам непрекъснато, няма как да се получи. Особено мисловно.

Всичко трябва да бъде дозирано. Кой в днешно време не сяда да изпие една бира, една чаша вино. Не виждам никакъв проблем.

Аз си нося отговорност за моите решения. От кой да се крием. Определям групата седмица по-рано. Знае противника, знаете вие журналистите, знаят и тези, които ще играят. За не повиканите – това е сигнал, може би, да вдигнат нивото, да подобрят играта си.

Генков попада в списъка за наблюдение, не съм се лишил от неговите услуги. Вие си имате виждане по въпроса, това е вашата работа. Ще разчитам на всички български футболисти, ще ги поканим, по желание, разбира се.

22-ма заминаваме, но не всички ще вземат участие в мача. Което е не по-малко болезнено, от това да не бъдеш повикан изобщо. Но това ще им обясня още днес. Всеки трябва да знае какво им предстои.

Ще се опитаме да ги запознаем един друг. Не мисля да викам прекалено много футболисти, не знам конкретна цифра. Видя ли че някой може да свърши работа, ще го повикам. В никой случай няма да има футболисти, които не се познават. Ще направя максималното да има много силен колектив. Ние сме като пирамида в националния отбор, която има един връх.

Трябва да се мисли изключително много. Върху това ще работим.

Ще има резултати, аз съм оптимист. Все едно сме ютия на дъното. Ще я отлепя. С моите помощници, с футболистите, всички заедно, масажисти, президент, вие не се изключвайте също. Да не говоря за последната година и за кредита на доверие. Футболистите ще бъдат абсолютно спокойни.

Това, което обещавам е много работа. Ще ги наблюдавам не само в лагер сборовете, а и в клубовете. Вече съм разговарял с повечето треньори.

Трябва ни тичане, борба, битка за всяка една педя терен. Ще практикувам тотален футбол. Всички нападат и всички защитават. Не сме Германия, Испания. Нещата ще бъдат снесени на футболистите добре смляно.

Няма от какво да се плашим. Защо да се плашим от противниците. Играем колкото можем. Ако сме по-добри ще бием, ако сме по-слаби, може да паднем.

Разузнаваме противниците.

Ще искам от моя отбор да владеем топката, да владеем това, което се случва на терена. Ако противникът ни позволи. Но това е нещо, което ще се случи в предстоящите тренировки.

Дал съм изисквания за предстоящи контроли. 29 май очакваме също контрола – но не искам да кажа нищо, защото не е сигурно. Унгария не е лош противник. Холандия също. Търсим силни съперници за контролите.

Потребителски аватар
Тони Шумахер
Контакти:

Мнениеот Тони Шумахер » 27 фев 2012 11:52

Ентусиазиран изглеждаш , ама айде да изчакаме малко...... ;)

Потребителски аватар
flo
Контакти:

Мнениеот flo » 27 фев 2012 11:54

Намерил си точно пък на тоя да правиш фентема :!:

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 27 фев 2012 11:55

Браво за темата! Пенев е Великан, един от малкото останали в България! Успех Любо!
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Потребителски аватар
freedom call
Контакти:

Мнениеот freedom call » 27 фев 2012 12:01

flo написа:Намерил си точно пък на тоя да правиш фентема :!:

А кой е "тоя", че да не заслужава тема? "Оня" дето има над сто гола в Испания и даде вълшебния пас на Костадинов за гола на Парк де Пренс? Ами само това ли? Хм..май заслужава много повече от тема!?!

Потребителски аватар
Fridtjof Nansen
Контакти:

Мнениеот Fridtjof Nansen » 27 фев 2012 12:11

Тони Шумахер написа:Ентусиазиран изглеждаш , ама айде да изчакаме малко...... ;)

+1 :) Не от всеки добър (макар че Любо беше не просто добър, а много добър) футболист става добър треньор. ;) Думите му звучат добре, но нека да видим делата. Иначе засега Любо Пенев се ползва с пълната ми подкрепа. :)
Отборът ЦСКА е толкова Централен Спортен Клуб на Армията, колкото Банка ДСК е Държавна Спестовна Каса - две кухи, лишени от съдържание абревиатури от миналото.

Потребителски аватар
Тони Шумахер
Контакти:

Мнениеот Тони Шумахер » 27 фев 2012 12:11

шивача написа:Браво за темата! Пенев е Великан, един от малкото останали в България! Успех Любо!

И на колегата казах и на теб ще кажа : Дано Любо успее ! Изчакайте малко с дитирамбите , за тях винаги има време .... ;)

Върни се в “Футбол - България”