„Срам ме е, че БФС се гаври с ЦСКА. Доводът, който изложиха, че няма достатъчно доказателства, че няма достатъчно данни за международен трансфер, е жалък, защото в приложенията на жалбата е международния сертификат на футболиста от системата TMS, че той преминава от литовския Невезис в ЦСКА“, така коментира решението на Апелативната комисия адвокатът на „червените“ Радостин Василев.
„Решението беше написано предварително. Това трябва да се знае от всички. Тази процедура не се е провела. Всичко е решено на друго място и от други хора, а не днес. С този футболен съюз ЦСКА ще работи винаги трудно“, каза още Василев.
Той разясни и ситуацията с международния трансфер на Анисе. „Всяка регистрация в системата TMS минава през мониторинг от БФС. Те бяха предварително решили да ни откажат. Просто се подиграват с нас да слушаме какво говорят подставените им членове. Този трансфер е потвърден от БФС от членовете на международния отдел. Те са хората, които са го регистрирали. Извадиха готово решение. Можеше да ни го изпратят по пощата. Бях убеден, че така ще се случи. Докато органът, който решава съдбата на ЦСКА е изцяло против ЦСКА, докато комисиите са от хора, които трудно разбират дори жалбата, която сме написали, трудно ще стане. Няма да спрем да работим. Започва отмяна на всички документи на БФС, които са незаконни. Очакваме и решение на ВКС да видим до колко е легитимен Изпълкома“, допълни още Василев.
„Тук за процедура в БФС не може да се говори. Нямат процедури, решенията не отговарят на никакви изисквания. Много съм афектиран, защото това нещо няма как да се случи, в който и да било съд в България. Има ниво. Тук нивото е каквото се измисли вечерта и сутринта се снася до членовете на комисията“, заяви още Василев.
Всички ни е срам от това БФС!