от the_blue_fan на 16 Юни 2012 11:38
Херо: Ще се разделим с Шаешу и Асис
16 юни 2012 12:02
"Ще градим нов отбор, но нямам нужда от Лъчо Балтанов. Чакам трима чужденци", обяви треньорът на Черноморец
Наставникът на Черноморец - Димитър Димитров обяви, че почти сигурно акулите ще се разделят с най-големите си звезди - Аатиф Шаешу и Лоривал Асис.
"Почти сигурно е, че и двамата ще ни напуснат, тъй като има сериозен интерес към тях от чужбина. Така, че пак ще трябва да градим почти цял нов тим", сподели с разочарование Херо.
Въпреки това, бургаският специалист увери, че е амбициран да работи, изграждайки нов силен отбор.
"Явно и през тази година, както миналата, селекцията ни ще се оповава върху намирането на качествени попълнения, които обаче задължително трябва да са свободни агенти. Ще заложа на същата стратегия отпреди година. Сега чакам към нас да се присъединят трима чужденци, които ще изкарат пробен период. Ако ми харесат техните качества, те най-вероятно ще подпишат", обясни бившият селекционер на България.
"Не знам от къде изтече информацията, че искам да привлечем освободеният от Левски Лъчезар Балтанов. Не съм разговарял с този футболист по никакъв повод. Той няма да идва в Черноморец, защото нямаме нужда от него", категоричен е Димитров.
Междувременно стана ясно, че бургазлии ще се подсилят с двама играчи от втородивизионния Поморие - Живко Петков и Петър Патев.