Най-добър мач за сезона: За съжаление (или не) Уигън - Челси 0-6. Тия Уигън винаги са ме дразнели, особено там на селския им стадион как се надъхват срещу Челси. Радвам се, че си получиха заслуженото. Най-силно изигран мач през този сезон, поне в първенството. Казвам за съжаление, защото бе едва втория кръг - а мачкането беше вледствие на формата от края на миналия сезон.
Най-слаб мач за сезона: Не бяха малко, като още е пресен споменът от Олд Трафорд преди седмица! Най-зле бяхме обаче срещу Съндърланд. Тва 0-3 направо не знам откъде дойде, по-жалък Челси на Стамфорд бридж не съм гледал от много години!
Най-вълнуващ мач, който Челси спечели: Челси - Ман Юнайтед 2-1. В крайна сметка тази победа се оказа пирова, но аз лично се радвах като малко дете след дузпата на Франки!
Най-вълнуващ мач, който Челси не успя да спечели: Ако говорим за огромно разочарование, още се двоумя - Тотнъм - Челси 1-1 или Челси - Вила 3-3. И в двата случая ми приседна. Откъдето и да ги погледнем - глупаво пропиляни точки в борбата за титлата. И все пак може би, това с Вила беше по-гадно, защото да обърнеш от 1-2 до 3-2 в края и да допуснеш изравняване, си е

Разочарование на сезона: Тук вече можем да говорим за отделни играчи (няма да споменавам имена нарочно), за отпаденето от ШЛ, за ФА къп, въобще много неща. Понеже бях голям оптимист за мачовете с Юнайтед в Шампионската лига, вероятно там беше най-гадно. Идиотски гол на Стамфорд Бридж, после лутане, идиотски пропуски и накрая спестената дузпа... Явно т'ва не е нашия турнир.
Връх на сезона: Победата над Тотнъм с 2-1 (примесена със загубата на Юнайтед от Арсенал с 0-1). Накара ни малко да помечтаем за чудото, което до началото на април беше абсолютно невъзможно. По едно време разликата беше 15 точки, говореше се, че Челси няма да се класира в ШЛ, пък то кво стана - бяхме наблизо до титлата, само на победа, дето се вика. Та драма беше с Тотнъм, макар и със спорни голове - издрънчахме ги и помечтахме за седмица, което беше fun!
Играч на сезона: Трудно ми беше да кажа най-добър, но примерно моят топ 3 е следният: 1.Бранислав Иванович, 2.Петер Чех, 3.Флоран Малуда. Като цяло мисля, че ако Лампард не беше отсъствал 3 месеца, съвсем спокойно щеше да е в топ 3. Супер сезон на Чех, Малуда ни измъкна в много срещи (въпреки че миналият сезон му бе по-силен), но Иванович май най-ми направи впечатление. Браво, Бране

Гол на сезона: Определено на Давид Луиз срещу Манчестър Юнайтед.